Війна в Україні
Події
Кримінал
Прокуратура повідомила про підозру топ-чиновникам окупаційної влади Запорізької області та екскерівнику ПрАТ «Мелітопольгаз»

Прокуратура повідомила про підозру топ-чиновникам окупаційної влади Запорізької області та екскерівнику ПрАТ «Мелітопольгаз»

Київська міська прокуратура повідомила про підозру так званим «голові Ради міністрів ВДА Запорізької області», «міністру промисловості та енергетики», а також генеральному директору «ГУП «Мелітопольгаз». Вони посягнули на територіальну цілісність і недоторканність України, а також є пособниками країни-агресорки Росії.

За даними слідства, в березні 2022 року російські збройні сили, здійснивши окупацію частини території Запорізької області, у тому числі Мелітополя, утворили на цій території псевдодержавні органи - «Військово-цивільну адміністрацію Запорізької області», «Раду міністрів ВДА Запорізької області» та інші фейкові установи.

Столичні прокурори задокументували діяльність трьох росіян та двох українців, які перебували на керівних посадах органів окупаційної влади. Вони причетні також до незаконного відчуження майна українських підприємств, захоплення ключових об’єктів інфраструктури на тимчасово окупованій території Запорізької області. Зокрема, за їхньої вказівки здійснено від’єднання електропостачання та газорозподільних мереж від систем України з їх подальшою інтеграцією у системи РФ.

Причетними до злочинів є 49-річний уродженець Вологодської області РФ, який раніше був першим заступником місцевого губернатора, 40-річний уродженець Вологди, який раніше працював у місцевому уряді, та ще один 35-річний громадянин РФ. Також серед фігурантів: 41-річний уродженець Криму та 55-річний уродженець Мелітополя. Останній керував ПрАТ «Мелітопольгаз» до його захоплення росіянами.

Слідчі дії продовжуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Шукали гарні краєвиди: Прикордонники затримали двох велосипедистів призовного віку з Дніпропетровщини;

Ситуація з паливом у Дніпропетровській області: актуальні ціни на 8 листопада;

Напився та напав на підлітків: у Дніпрі затримано неадекватного чоловіка;

 

2022-11-08 15:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин