Кримінал
Привласнили майже 1 млн. грн. на проєктах для будівництва амбулаторій: В Запорізькій області судитимуть ексчиновників ОДА та підрядника

Привласнили майже 1 млн. грн. на проєктах для будівництва амбулаторій: В Запорізькій області судитимуть ексчиновників ОДА та підрядника

У межах президентської програми з держбюджету виділялися кошти на розвиток медицини у сільській місцевості. Щоб їх привласнити, на той час керівник одного з департаментів ОДА запровадив злочинну «схему». До неї долучив свого заступника та підконтрольне товариство. Вони внесли неправдиві дані про обсяги і вартість виконаних за договорами робіт. Завдяки цьому змогли отримати надлишок - майже 1 млн. грн.

Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України.

За результатами конкурсу саме підконтрольне керівнику одного з департаментів ОДА товариство здобуло перемогу, відтак із її керівником уклали договори розробки та виготовлення проєктно-кошторисної документації будівництва 5 амбулаторій. За виконання робіт на рахунки підрядної організації надійшло майже 2,4 млн. грн.

Проте оперативники та слідчі встановили, що до офіційних документів були внесені неправдиві дані про обсяги і вартості виконаних за договорами робіт. Сума отриманих надлишкових коштів, які розподіли між усіма учасниками схеми, становила майже 1 млн. грн.

На підставі отриманих доказів експосадовцям облдержадміністрації та керівникові підрядної організації повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та  ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Для забезпечення відшкодування завданих збитків на рухоме та нерухоме майно фігурантів було накладено арешт на суму понад 3 млн. грн.

Встановили причетність фігурантів до злочинної схеми розкрадання державних коштів співробітники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області та слідчого управління обласної поліції.

Наразі за погодженням із Запорізькою обласною прокуратурою обвинувальний акт щодо трьох учасників організованої злочинної групи скеровано до суду.

Фото: ілюстративне

Читайте також: Сімейна сварка з тяжкими тілесними ушкодженнями в Дніпрі: подробиці;

2022-08-01 20:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин