Події
Привласнили державне майно на загальну суму понад 2,3 млн: у Запоріжжі викрито шістьох співробітників ДСНС

Привласнили державне майно на загальну суму понад 2,3 млн: у Запоріжжі викрито шістьох співробітників ДСНС

Слідство встановило, що в умовах воєнного стану керівник одного з рятувальних загонів спецпризначення Головного управління ДСНС України у Запорізькій області разом із підлеглим йому начальником групи цього підрозділу розробили схему заволодіння майном та коштами державного органу.

Для її впровадження залучили ще 4-х співробітників служби. 

Учасники групи протягом 9 місяців 2022 року документально оформлювали удавані відрядженння вантажних автівок аварійно-рятувального загону. Це дало їм змогу привласнити більше 30000 л дизеля на понад 1 млн грн. 

Крім того, за сприяння організаторів цієї схеми іншим 4-м учасникам групи за цими документами була безпідставно нарахована та виплачена заробітна плата на 1,3 млн грн.

Наразі правоохоронцями проведено 6 санкціонованих обшуків за місцем мешкання підозрюваних. Вилучено гроші, мобільні телефони та інші докази злочинної діяльності.

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури  4-м співробітникам структурного підрозділу обласної рятувальної служби повідомлено про підозру у привласненні майна, а ще 2-м - за фактами привласнення та розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, які вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 4, ч. 5  ст. 191 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

167 згортків із метадоном: у Кам'янському поліцейські затримали наркозбувача;

Існувала загроза перекидання вогню на дах: у Нікополі вогнеборці приборкали займання в житловому будинку;

Створено офіційний канал з оперативною інформацією щодо ситуації на Херсонщині.

2023-06-09 13:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин