Культура
Привітали військових зі святами: Волонтерки з Запоріжжя створили пейзаж у стилі маскувальної сітки

Привітали військових зі святами: Волонтерки з Запоріжжя створили пейзаж у стилі маскувальної сітки

П’ять запорізьких майстринь змайстрували артоб'єкт — пейзаж, сплетений в стилі з маскувальної сітки. Жодного макета або ескізу попередньо не робили. Полотно виготовляли, як привітання для військових зі святами.

Про це розповіли «Суспільному» волонтерки Тетяна Листопад та Катерина Вінніченко.

Оформили полотно в жовто-синіх кольорах із використанням різних відтінків зеленого. Картина завдовжки 7 м, завширшки - 3,5 м.

«Жодного макета або ескізу попередньо не робили. Єдина складність – знайти тканину відповідного відтінку», - каже Тетяна Листопад.

Над картиною працювало 5 майстринь.

«Ми тут зробили два дуба, як символ Запоріжжя, дуб це символ Запоріжжя, символ мужності, символ чоловіка, також ми вирішили зробити як наш прапор, але ж ви розумієте небо, житнє поле, пшениця — це вже і є прапор України, тому і вирішили, ідея така була, щоб зробити прапор і наші квітки – волошки, маки і калина», — розповідає про картину Тетяна.

Плетуть маскувальні сітки запорізькі майстрині з 2014 року. З 24 лютого сплели 820 сіток. За підрахунками майстринь, виготовили 16 тис. кв. м сіток.

«Якщо порахувати ще з тих часів (з 2014 року — прим. ред.), то ми наплели 1000 квадратних кілометрів. Якось ми порахували ще в 2020 році, то я сказала так: «Дніпрогес ми би накрили б нашими сітками і проспект Соборний», - розповідає Валентина.

Фото: Суспільне Запоріжжя

Читайте також: Вирішила втекти до Польщі: Прикордонники затримали 43-річну уродженку Нікополя - активну прихильницю «русского міра»;

2023-01-10 17:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин