Кримінал
Представлялись співробітниками банку, виконавчої або казначейської служби: В Запоріжжі поліція ліквідувала шахрайський «сall-центр»

Представлялись співробітниками банку, виконавчої або казначейської служби: В Запоріжжі поліція ліквідувала шахрайський «сall-центр»

Мешканці Запоріжжя розробили схему шахрайського заволодіння грошовими коштами українців. Вони орендували приміщення у центрі міста, яке оснастили комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням та клієнтською базою банківських установ України. «Працівники» центру телефонували громадянам та представлялись співробітниками банківських установ, виконавчої або казначейської служби. Під час розмов вони вводили потерпілих в оману та переконували здійснювати перекази своїх заощаджень на підконтрольні їм банківські рахунки. 

Про це повідомила поліція Запорізької області.

Правоохоронними органами задокументовано більше 20 епізодів вчинення шахрайських дій на суму понад 5 млн грн.

Під час обшуків вилучили комп’ютерну техніку, комунікаційне обладнання для приховування номерів телефонних дзвінків, чорнові записи, у тому числі зі списками ошуканих громадян, 300 тис. грн. в різних валютах, автомобілі.    

Наразі трьом учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру. Їм інкримінують шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 КК України). 

Підозрюваних затримано, вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими Відділу поліції №2 Запорізького районного управління поліції та Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України та силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Читайте також: Планове відключення світла у Павлограді: адреси;

2022-09-06 21:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин