Кримінал
Працював в режимі конспірації: У Запоріжжі поліцейські викрили підпільний зал ігрових автоматів

Працював в режимі конспірації: У Запоріжжі поліцейські викрили підпільний зал ігрових автоматів

Правоохоронці вилучили речові докази протиправної діяльності, а щодо охочих до азарту відвідувачів склали адмінматеріали. Двом з них вручені повістки до військкомату. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

Поліцейські задокументували та припинили діяльність нелегального грального закладу в Олександрівському районі. Зал був розташований у підвальному приміщенні багатоквартирного житлового будинку та функціонував у режимі конспірації – двері зачинені, оснащені камерами відеоспостереження, розпізнавальні вивіски чи реклама відсутні. Послуги з доступу до азартних ігор надавалась клієнтам з використанням гральної техніки без передбаченої законом ліцензії.

29 листопада в приміщенні нелегального закладу оперативники та слідчі Запорізького райуправління поліції за силової підтримки спецпризначенців КОРДу провели санкціонований обшук.

На момент візиту поліцейських в ігровому залі перебували 4 відвідувачі та жінка-адміністратор.

У результаті обшуку правоохоронці виявили та вилучили речові докази незаконного грального бізнесу: телевізор, 8 гральних автоматів, відеосервер, роутер, мобільний телефон, банківські карти, чорнові записи та понад 1600 грн.

Ще одним виявленим речовим доказом стала дошка з інформацією для відвідувачів про умови та порядок ставок.

Вилучене обладнання направлено на проведення експертного дослідження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України, триває. Санкція статті передбачає штраф від 10 до 40 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю строком на 1 рік.

Наразі вживаються необхідні заходи щодо накладення арешту на тимчасово вилучене майно.
Відносно двох відвідувачів ігрового залу складено протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст.181 (Азартні ігри, ворожіння в громадських місцях) КУпАП. Їм загрожує штраф до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального приладдя, а також грошей, речей та інших цінностей, що є ставкою у грі, або без такої.

Поліція звертається до громадян із проханням повідомляти інформацію щодо функціонування незаконних гральних закладів на спецлінію «102».

Читайте також: Захищений від засобів радіоелектронної боротьби та не залежить від GPS: Винахідники з Дніпра створили дрон «Чаклун»;

Збив 16-річну дівчину та її матір: В Запоріжжі поліцейські затримали п’яного водія;

У Покрові 35-річний чоловік вкрав два мотоцикли у свого знайомого;

2022-12-01 13:40:00
true
Відео Дня








Архів Новин