Війна в Україні
Події
Життя
Працював на користь ворога: На Запоріжжі судитимуть чоловіка, який очолив захоплений окупантами Бердянський порт

Працював на користь ворога: На Запоріжжі судитимуть чоловіка, який очолив захоплений окупантами Бердянський порт

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу оперативного реагування служби безпеки Бердянського порту за фактом пособництва державі-агресору.

Слідство встановило, що в квітні 2022 року підозрюваний, заручившись підтримкою представників окупаційної адміністрації, погодився на призначення «в.о. начальника Бердянського морського торговельного порту», а з липня 2022 року за наказом псевдогубернатора Запорізької області став директором «Государственного унитарного предприятия Запорожской области «Бердянский морской торговый порт». 

Чоловік добровільно надавав допомогу ворогу у перевлаштуванні роботи морського порту на користь країни-агресора. Організував інвентаризацію майна портового господарства з подальшою передачею у власність ворога належних Україні матеріальних цінностей: буксирів, портових кранів, автонавантажувачів, автомобільну вантажну техніку тощо. 

Він також забезпечив вилучення зерна з агропромислових комплексів та зернових терміналів Запорізької області з метою його незаконного вивезення. 

В інтерв’ю пропагандистським ЗМІ чоловік активно розповідав про діяльність підприємства в «плідній» взаємодії з окупаційною адміністрацією. 

Читайте також: 
 
 
2023-04-05 14:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин