Кримінал
Події
Війна в Україні
Поширював інформацію щодо розташування ЗСУ: на Запоріжжі повідомили про підозру черговому колаборанту

Поширював інформацію щодо розташування ЗСУ: на Запоріжжі повідомили про підозру черговому колаборанту

Зловмисник, перебуваючи на території міста Бердянськ, через власний обліковий запис в месенджері «Телеграм» передавав ворогу текстові повідомлення про відомі йому місця розташування підрозділів Збройних Сил України на території Донецької області. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Встановлено, що проросійськи налаштований 41-річний чоловік приїхав до тимчасово окупованого Бердянська, звідки через телеграм надсилав повідомлення з інформацією про розташування ЗСУ. Ці відомості давали окупаційним військам можливість ідентифікувати дислокацію українських військових.

31 липня правоохоронці заочно повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 (Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Читайте також:

Масштабне відключення світла у Дніпрі з 7 по 10 серпня: адреси;

Намагався втекти від відповідальності: патрульні Запоріжжя затримали нетверезого водія;

Цьогоріч майже 2 тис. безробітних мешканців Дніпропетровщини отримали сертифікати на навчання

2023-08-04 16:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин