Кримінал
Поліцейські Запорізької області видворили з України нелегалів з Росії та Середньої Азії

Поліцейські Запорізької області видворили з України нелегалів з Росії та Середньої Азії

Працівники Управління міграційної поліції ГУНП в Запорізькій області виявили в Запоріжжі двох громадян, які порушили строки легального перебування на території України. 42-річний громадянин Західної Азії раніше вже притягувався до адмінвідповідальності за порушення міграційного законодавства. Але змінив анкетні дані та знов повернувся в Україну. А 34-річного росіянина затримали при спробі виїзду на тимчасово окуповану територію.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

42-річний громадянин Західної Азії у 2020 році вже притягувався до адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства за ч. 1 ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Працівники Управління державної міграційної служби в Запорізькій області ухвалили рішення про примусове повернення іноземця до країни його походження із зобов’язанням виконання у місячний термін.

Однак нелегал проігнорував рішення міграційників та став переховуватись від органів правопорядку.

У 2021 році правоохоронці викрили та повторно затримали злісного правопорушника. За клопотанням УДМС Хортицький районний суд виніс ухвалу про примусове видворення іноземця із забороною в’їзду в Україну на 8 років. Для забезпечення виконання рішення суду міграційники поліції та ДМС супроводили порушника за межі українського кордону.

Проте вищезазначений громадянин свідомо змінив свої анкетні дані і отримав нові документи. У 2022 році він скористався ними та знову прибув на територію нашої держави.

Під час проведення стабілізаційних заходів правоохоронці встановили вказаний факт. Відносно мігранта працівники ДМС склали адміністративні протоколи за ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України), ст. 203-1 (Невиконання рішення про заборону в’їзду в Україну) КУпАП та наклали штраф 2550 грн. Крім того, винесено рішення про примусове повернення його до батьківщини із забороною в’їзду на територію України до 2039 року.

Інший фігурант - 34-річний громадянин Росії - був затриманий працівниками Бердянського РВП ГУНП в Запорізькій області при спробі виїзду на тимчасово окуповану територію. Під час перевірки документів поліцейські встановили, що чоловік порушив дозволені строки перебування в Україні та перейшов у нелегальний статус. Відносно правопорушника складено адміністративні матеріали та накладено штраф на 1700 грн. А також працівники Дніпровського відділу УДМС у Запорізькій області прийняли рішення про примусове повернення його до країни походження.

Учора, 12 грудня, працівники УМП ГУНП в Запорізькій області спільно зі співробітниками УДМС видворили обох правопорушників через прикордонний пункт пропуску.

Читайте також: Новий удар по Дніпропетровщині 13 грудня: деталі;

2022-12-14 11:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин