Війна в Україні
Життя
Поліцейські з Запоріжжя евакуювали багатодітну родину з прифронтового Оріхова

Поліцейські з Запоріжжя евакуювали багатодітну родину з прифронтового Оріхова

Не витримавши щоденних збройних атак, батько трьох дітей попросив про допомогу ювенальних поліцейських. Вчора, 16 листопада, співробітники поліції вивезли родину з-під ворожих обстрілів та допомогли знайти безпечний прихисток у Запоріжжі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

Попри постійну збройну агресію російських військ запорізькі поліцейські залишаються на варті безпеки мирних мешканців Оріхова. Правоохоронці, волонтери та представники органів місцевого самоврядування роблять усе можливе аби забезпечити людям умови для нормального життя. Однак, чи можна назвати щохвилинне перебування під щільним вогнем окупантів «нормальним життям»? Навряд чи... Це більше схоже на «виживання», особливо якщо мова йде про родини з дітьми.

Під час чергової поїздки з гуманітарною місією до Оріхова, поліцейські дізналися від небайдужих сусідів про сім’ю, в якій самотній чоловік виховує трьох дітей - 12, 13 та 15 років. Родині привезли продукти харчування й деякі необхідні речі.

При спілкуванні підлітки розповіли, що їхній батько намагається заробити хоч якусь копійку для проживання. За його відсутності 15-річний Костя слідкує за порядком у хаті та оберігає своїх сестричок – Вероніку та Альону. Дітям запропонували прихисток у Запоріжжі та залишили контакти поліцейських для зв’язку. Як тільки діти розповіли татові про можливість виїхати з Оріхова до більш безпечного місця, одразу ж керівнику ювенальної превенції надійшов дзвінок про згоду на евакуацію.

Не гаючи часу, правоохоронці виїхали до родини, допомогли зібрати необхідні речі й супроводили братика з сестричками та їхнім батьком до одного із запорізьких освітніх закладів.

Тут родина отримала теплу затишну кімнату з належними побутовими умовами, медичну допомогу та психологічну підтримку від фахівців, триразове харчування. А головне – можливість дітям продовжити навчання.

Окрім цього, тут вони зможуть потоваришувати з однолітками та знайти собі нових друзів. Адже в закладі перебувають ті, хто колись також наважився покинути свої рідні домівки через нав’язане рашистами збройне «визволення».

Ювенальні поліцейські й надалі будуть турбуватися про родину переселенців, аби хоч трохи допомогти їй пережити жахіття російського терору.

 

Читайте також: Верховна Рада вдосконалила механізм звільнення від оподаткування волонтерської допомоги;

2022-11-17 14:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин