Війна в Україні
Підірваний тамада-колаборант в Михайлівці та скільки коштує виїзд з окупації: Ситуація в Запорізькій області на ранок 25 серпня

Підірваний тамада-колаборант в Михайлівці та скільки коштує виїзд з окупації: Ситуація в Запорізькій області на ранок 25 серпня

Вчора, 24 серпня, на тимчасово окупованих землях Запорізької області несподівано вибухнув автомобіль самопроголошеного селищного голови Михайлівки (Мелітопольський район) Івана Сушка. Невідомі привітали колаборанта з Днем незалежності України зранку.

Про це повідомляє Центр національного супротиву.

«Сушко очолював окупаційну владу в селищі з квітня. До цього він працював тамадою та мав політичний досвід, коли балотувався до сільради від ОПЗЖ.

Вибухівка була закладена під автомобіль зрадника. Сушко отримав поранення і в критичному стані був доставлений до лікарні, де й вже помер. Центр національного спротиву нагадує, що колабораціонізм шкідливий для здоров’я.

Поки ж окупанти та зрадники гинуть, ми закликаємо всіх мешканців ТОТ евакуюватись на період операції ЗСУ зі звільнення України», - пише Центр.

Як повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в етері Національного телемарафону, російські військові та їх прибічники, що представляють «нову владу», беруть в Василівці від 500 до 3000 доларів за проїзд на українську територію Запорізької області.

«На днях одна людина загинула. Всього померло близько 10 людей. Збираються зробити у Василівці фільтраційний блок-пост», - сказав він.

Також Іван Федоров розповів про:

  • диверсії окупантів:

Після того, як ЗСУ завдали удару по військовій базі окупантів, російські військові випустили ракету по житловим кварталам Мелітополя зі сторони Криму. Зруйнували 10 будинків, людина постраждала.

  • Російські лабораторії:

Окупанти завезли до Мелітополя мобільні лабораторії, які використовуються для хімічного, біологічного та радіаційного захисту.

  • Тиск на фермерів:

Окупанти заборонили фермерам перевозити сільгосппродукцію без дозволу псевдовлади. Примушують фермерів продавати зерно за безцінь.

  • Судилище:

Окупанти відправили 4-х мелітопольців до слідчого ізолятора в Москві, щоб судити їх довічно за псевдодиверсійну діяльність.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

Як повідомляє в своєму ранковому зведенні Генштаб, на Запорізькому напрямку противник обстріляв позиції наших військ в районах населених пунктів Комишуваха, Гуляйпільське, Червоне, Чарівне, Времівка, Оріхів, Щербаки, Залізничне, Новосілка, Бурлацьке, Вільне Поле, Шевченко і Новоданилівка. Завдав авіаударів неподалік Оріхова, Гуляйпільського та Щербаків.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу надійшло 45 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими військами.

Протягом минулої доби вдалося евакуювати 1952 людини, з них 557 – діти.

Читайте також: В Запоріжжі 25 серпня тимчасово змінить маршрут трамвай №3;

2022-08-25 09:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин