Події
Переховувався від української влади на Львівщині: затримано «співробітника» Василівської окупаційної поліції

Переховувався від української влади на Львівщині: затримано «співробітника» Василівської окупаційної поліції

За даними слідства, мешканець Василівського району погодився на пропозиції ворога поповнити лави окупаційного правоохоронного органу, незаконно створеного в смт Михайлівці. 

З червня 2022 року  він був призначений «дільничним відділу у справах неповнолітніх» у так званому «Отделе полиции № 3 (дислокация пгт. Михайловка) УВД по г. Васильевка и Васильевскому району».

На цій посаді він здійснював протиправну діяльність в інтересах держави-агресора. Разом із іншими псевдоправоохоронцями брав участь у патрулюванні території Михайлівки, у незаконних обшуках за місцем проживання проукраїнськи налаштованого місцевого населення. 

Також підозрюваний був залучений до охорони окупаційних «виборчкомів» під час проведення незаконного референдуму про «приєднання» Запорізької області до складу рф.

Наприкінці 2023 року через пункт пропуску він в’їхав на підконтрольну Україні територію. Надалі під виглядом внутрішньо переміщеної особи оселився у своїх родичів зі Львова, де  був затриманий правоохоронцями.  

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Наразі чоловік перебуває під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Наловив на 150 тисяч гривень: у Зеленодольську поліцейські викрили браконьєра;

Пограбував перехожого: криворізькі поліцейські затримали зловмисника;

У Дніпрі врятували 25-річного бійця, який підірвався на міні.

2024-02-08 14:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин