Кримінал
Переховувався на Черкащині: ДБР затримало експоліцейського-колаборанта з Бердянська

Переховувався на Черкащині: ДБР затримало експоліцейського-колаборанта з Бердянська

Працівники ДБР затримали колаборанта з тимчасово окупованого Бердянська, який приїхав на підконтрольну територію України. Після окупації військами РФ Бердянську чоловік добровільно пішов працювати на окупантів та виконувати всі їх вказівки.

Про це повідомляють ДБР та Офіс генерального прокурора України.

«Поліцейський одного зі структурних підрозділів Бердянського районного управління поліції залишився на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Зрадивши присязі, він перейшов на бік ворога. Добровільно вступив до лав так званої «народной милиции м. Бердянска».

Співпрацюючи з окупантами, експравоохоронець передавав інформацію про колишніх своїх колег та наявну в них табельну вогнепальну зброю, а також про місця проживання і діяльність проукраїнськи налаштованих містян», - пише Офіс генерального прокурора України.

Наразі він потайки прибув на підконтрольну територію України та зупинився в одному з сіл на Черкащині.

ДБР викрило колаборанта та затримало його за участі запорізького управління ДВБ Національної поліції України.

У ході обшуків за місцем його перебування були виявлені оголошені окупантами орієнтування на розшук громадян України, пам’ятка «Як стати громадянином РФ» та дозвіл на безперешкодний проїзд всіма блок-постами загарбників у Запорізькій області.

Також були виявлені роздруковані мапи з позначенням локацій на підконтрольній Україні території. Серед іншого буде досліджуватись версія щодо диверсійної діяльності зрадника.

Наразі йому оголошено про підозру у державній зради (ч. 2 ст. 111 КК України), вирішується питання обрання міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Запорізька обласна прокуратура.

 

Читайте також: Постійний трупний сморід: В Токмаку на Запоріжжі військові РФ спалють трупи на території «Придніпровської БіоТЕС»;

2023-02-10 16:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин