Події
Перейшли за посиланням і втратили понад 22 тисячі: правоохоронці Запоріжжя застерігають від нової схеми інтернет-шахраїв

Перейшли за посиланням і втратили понад 22 тисячі: правоохоронці Запоріжжя застерігають від нової схеми інтернет-шахраїв

До правоохоронців звернулася 30-річна місцева жителька та повідомила, що восени минулого року на платформі «OLX» вона розмістила оголошення про продаж дитячого велосипеда. Вранці 15 січня в одному з месенджерів до неї звернувся невідомий, який виявив бажання придбати товар. Для цього «покупець» запропонував скористатися послугою «OLX-доставка», а згодом надіслав фішингове посилання.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Погодившись на угоду, потерпіла перейшла за посиланням, ввела свої особисті дані, а також реквізити банківської картки. Згодом вона виявила, що з її рахунка зникли понад 1500 тисячі гривень.

Того ж дня схожа ситуація сталася в іншому районі міста. 52-річна містянка на сайті «ОLX» виставила на продаж зимовий одяг. Через деякий час в один з месенджерів їй надійшло повідомлення від невідомої особи. Та заявила, що готова купити речі через «OLX-доставку», а після – відправила посилання. За ним місцева жителька і перейшла, щоб ввести персональні та банківські відомості. А зробивши це, через деякий зрозуміла, що її ошукали: з картки було списано майже 21 тисячу гривень.

Поліція Запорізької області вкотре закликає громадян бути уважними та не переходити за сумнівними посиланнями.

Читайте також:

Дніпропетровські поліцейські ліквідували «схему» виїзду за кордон «багатодітних» ухилянтів;

В Україні змінили порядок бронювання деяких військовозобов’язаних;

У Чечелівському районі Дніпра зайнялася вантажівка

2024-01-17 15:35:00
true
Відео Дня








Архів Новин