Події
Кримінал
Ошукав громадян на 140 тисяч гривень за схемою «Ваш родич у біді»: на Запоріжжі перед судом постане зловмисник

Ошукав громадян на 140 тисяч гривень за схемою «Ваш родич у біді»: на Запоріжжі перед судом постане зловмисник

Шахрай вводив в оману телефонних співрозмовників, представляючись співробітником медичного закладу, та видурював кошти нібито для термінової операції їх рідних. На гачок пройдисвіта потрапили 13 жителів різних регіонів країни. 

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Правоохоронці встановили, що 46-річний житель Петро-Михайлівської громади протягом 2022 року та початку 2023 року телефонував до жертв – переважно людей похилого віку, представлявся лікарем і запевняв співрозмовників, що їхній родич потрапив у ДТП і терміново потрібні гроші на вартісну операцію. Налякані потерпілі, думаючи, що рятують близьку людину, перерахували на вказані ним рахунки від 2000 до 24 000 гривень. 

Під час проведення обшуку за місцем мешкання фігуранта працівники поліції виявили та вилучили гроші, мобільні телефони, планшет, банківські картки, стартові пакети та сім-карти.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Розвозив наркотики по Дніпру вночі: патрульні затримали наркокур’єра на велосипеді;

Продавали неіснуючі будівельні матеріали від імені відомої державної компанії: на Запоріжжі перед судом постануть члени злочинного угруповання;

У Кривому Розі розшукують зниклу безвісті літню жінку

2023-10-05 09:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин