Війна в Україні
Політика
Омбудсман України: «Припинення доступу до реєстрів Мінюсту обмежує реалізацію прав та інтересів громадян»

Омбудсман України: «Припинення доступу до реєстрів Мінюсту обмежує реалізацію прав та інтересів громадян»

З 2 березня в Запоріжжі та на всій території Запорізького району припинено доступ державних реєстраторів, нотаріусів, державних та приватних виконавців, органів реєстрації актів цивільного стану до Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України. Це сталося через включення всього Запорізького району до переліку територій, на яких ведуться активні бойові дії, згідно з наказом Мінреінтеграції.

Про це повідомляє Омбудсман України Дмитро Лубінець.

«Припинення доступу до Єдиних та Державних реєстрів Мінюсту обмежує реалізацію законних прав та інтересів громадян», - пише він.

При цьому, на території міста Запоріжжя та частини Запорізького району активні бойові дії не ведуться. А в обласному центрі, який на сьогодні є прифронтовим містом, потреба у вчинені нотаріальних дій щодо майна громадян та отримання послуг у сфері державної реєстрації є вкрай необхідною та невідкладною.

«Хочу наголосити, що зволікання з вирішенням цієї проблеми та тривале припинення доступу користувачів до реєстрів може призвести до порушення прав людини у сфері власності, зокрема щодо відчуження нерухомого майна, оформлення спадщини, реєстрації та змін щодо існуючого бізнесу .

Також обмежується реалізація законних прав та інтересів громадян в інших сферах життя: реєстрації актів цивільного стану, видачі довіреностей, підготовки документів для виїзду за кордон тощо. Це також може потягти за собою збільшення кількості судових справ.

Звертаюсь до керівника Запорізької обласної військової адміністрації для оперативного реагування на ситуацію, що склалася, та об’єктивне інформування профільного Міністерства про стан справ та забезпечення додержання прав людини та громадянина у Запорізькій області.

Запоріжжя – це один з форпостів нашої Держави, де вчинення нотаріальних та інших реєстраційних дій забезпечує гарантовані Конституцією України права та свободи, є необхідною підтримкою для наших громадян, складовою їхнього економічного та психологічного комфорту», - наголосив Дмитро Лубінець.

Читайте також: У Новомосковську на вулиці Костріченка знайшли тіло чоловіка 1961 року народження;

2023-03-07 15:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин