Війна в Україні
Очолювали псевдооргани на тимчасово окупованій території: Прокуратура Запорізької області повідомила про підозру 4 громадянам

Очолювали псевдооргани на тимчасово окупованій території: Прокуратура Запорізької області повідомила про підозру 4 громадянам

П’ятеро громадян України добровільно пішли на співпрацю з окупаційною владою та були призначені на посади у незаконно створених правоохоронних та інших органах влади. Вони активно забезпечують їх діяльність. Чотирьом із них прокурорами Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру, а стосовно ще одного - до суду скеровано обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України).

Про це повідомила пресслужба прокуратури Запорізької області та СБУ України.

Один із них -  мешканець Одещини, у червні 2022 року прийняв пропозицію представників країни-агресора та зайняв псевдопосаду керівника «Великобелозёрского районного отдела милиции». 

Інший, мешканець Дніпрорудного, очолив так званий «Днепрорудненский районный отдел милиции». 

Ще одна «приверженка руського миру» у травні 2022 року отримала від представників країни-агресора призначення на псевдопосаду «председателя Кирилловской поселковой администрации».

Мешканець Бердянська, колишній працівник районних електромереж, за погодженням так званого «голови військово-цивільної адміністрації м. Бердянська», зайняв посаду голови у незаконно створенній окупаційною владою військово-цивільній адміністрації Андріївської ОТГ Бердянського району.

Водночас судитимуть ще одного мешканця Бердянська, який спочатку очолив так зване «Энергодарское межрайонное управление милиции», а з травня 2022 року був призначений «заместителем начальника главного управления» у незаконному правоохоронному органі  тимчасово окупованого Енергодара - «народной милиции Таврической губернии».   

              

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Читайте також: В Дніпрі ДБР припинило роботу фабрики з виробництва контрафактних цигарок, яку «кришували» чиновники і правоохоронці;

За літо на Дніпропетровщині потонули 42 людини: Стали відомі основні причини трагедій;

2022-09-07 18:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин