Кримінал
Події
Війна в Україні
Очолив штаб «Юнармії» в окупованому Мелітополі: на Запоріжжі заочно судитимуть колаборанта

Очолив штаб «Юнармії» в окупованому Мелітополі: на Запоріжжі заочно судитимуть колаборанта

44-річний чоловік став очільником дитячого військово-патріотичного руху, незаконно створеного окупаційною владою рф на тимчасово окупованій території Запорізької області. Відносно нього слідчі Мелітопольського райуправління поліції скерували до суду обвинувальний акт. Зраднику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Правоохоронці встановили, що громадянин України у званні підполковника міліції до травня 2014 року працював на посаді викладача в Харківському національному університеті внутрішніх справ. Підтримавши сепаратистські настрої на території регіону, він демонстративно звільнився з місця роботи.

У Мелітополі фігурант пішов на співпрацю з окупаційною владою та добровільно обійняв посаду «ректора» в «Мелитопольском государственном университете им. А.С. Макаренко». На посаді перебував близько півроку. Того ж року на базі фейкового «вишу» він очолив так званий «региональный штаб Запорожской области всероссийского детско-юношеского военно-патриотического общественного движения «Юнармия».

Діяльність організації спрямована, зокрема, на знищення національної ідентичності українців, формування у підлітків позитивної мотивації до проходження військової служби у збройних силах країни-агресора, підтримку політики окупаційної влади російської федерації.

На підставі зібраних доказів зраднику заочно повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Понад 200 викликів щодо домашнього насильства протягом тижня опрацювали на Дніпропетровщині;

У Дніпрі вночі рятувальники ліквідували займання складського приміщення;

В Україні готують важливі зміни щодо мобілізації: перелік нововведень

2023-12-05 21:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин