Події
Очолив окупаційний орган «правопорядку»: на Запоріжжі судитимуть правоохоронця з Якимівки

Очолив окупаційний орган «правопорядку»: на Запоріжжі судитимуть правоохоронця з Якимівки

За даними слідства, з початку повномасштабного начальник чергової частини одного з відділів поліції Мелітопольського РУП зрадив присязі на вірність українському народу та перейшов на бік ворога.  

За пропозицією окупаційної адміністрації рф очолив «народну міліцію смт. Якимівки», а потім так званий «отдел полиции № 3 (дислокации пгт. Акимовка) УВД по г. Мелитополю и Мелитопольскому району ГУВД в Запорожской области». 

Обіймаючи керівну посаду окупаційного силового відомства псевдоправоохоронець виконував будь-які злочинні вказівки ворога. Забезпечив зміну державної символів України, розміщену на будівлях органів влади  Якимівської селищної територіальної громади, на символіку країни-агресора. Організував незаконне вилучення табельної вогнепальної зброї, закріпленої за співробітниками поліції Мелітопольського РУП. Керував та брав безпосередню участь у розшуку громадян, які чинять спротив окупаційній владі, та вирішував питання з їх доставки до окупаційної «поліції».

Наразі він  звільнений з органів Нацполіції України та позбавлений звання майора поліції.

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно правоохоронця з смт Якимівки Мелітопольського району за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Шукали клієнтів у Telegram: на Дніпропетровщини викрили чергову схему виїзду чоловіків за кордон;

У Новомосковську виявили чотири факти порушення правил торгівлі підакцизними товарами;

На пожежі у Синельниківському районі загинув 49-річний чоловік: деталі.

2023-10-30 13:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин