Кримінал
Події
Війна в Україні
Очолили катівні на окупованій території Запорізької області: правоохоронці оголосили про підозру колишнім міліціонерам-зрадникам

Очолили катівні на окупованій території Запорізької області: правоохоронці оголосили про підозру колишнім міліціонерам-зрадникам

Один з них при окупаційній владі став начальником Кам'янсько-Дніпровського райвідділу так званої «міліції», а інший - зайняв посаду начальника місцевого Ізолятору тимчасового тримання. На базі цих установ військові рф зробили фільтраційний табір та катівню, де незаконно утримували громадян з активною українською позицією.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

У жовтні 2022 року, під час окупації частини Запорізької області, зрадники перейшли на бік росіян та отримали посади в окупаційних правоохоронних органах.

Один із них став начальником райвідділу «міліції», а другий фігурант зайняв посаду керівника місцевого Ізолятору тимчасового тримання. На базі цих установ військові рф зробили фільтраційний табір та катівню. Там без води, їжі й тепла вони незаконно утримували до сотні мирних мешканців, яких постійно били та катували. Ті, хто зумів врятуватись, надають українським поліцейським покази та розповідають про свій страшний досвід світовій пресі.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора начальникам райвідділу поліції та ІТТ в Кам’янсько-Дніпровському слідчі оголосили про підозри в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою осіб (ч. 1 ст. 438 Кримінального Кодексу України). Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі. 

Читайте також:

Систематично вимагала хабарі зі своїх підлеглих: на Дніпропетровщині судитимуть експосадовицю Держпродспоживслужби;

Які послуги за кордоном недоступні для військовозобов’язаних українців: перелік;

У Синельниківському районі внаслідок пожежі в житловому будинку травмовано дві людини

2024-04-24 19:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин