Події
Кримінал
Обкрадав військових: запорізькі поліцейські викрили серійного шахрая

Обкрадав військових: запорізькі поліцейські викрили серійного шахрая

На популярній інтернет-платформі зловмисник розміщував оголошення щодо продажу військової амуніції, а отримавши від покупців повну передплату, не виконував своїх зобов'язань і припиняв зв'язок. На гачок афериста потрапило п’ятеро захисників, які перебували на передовій.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

До відділу поліції надійшло повідомлення від військовослужбовця ЗСУ про те, що його ошукали інтернет-шахраї. Захисник сплатив 100-відсоткову передплату за обраний на інтернет-майданчику прилад нічного бачення, але не дочекався ані замовлення, ані повернення коштів.

Під час перевірки правоохоронці встановили, що для передплати за товар псевдо-продавець надав потерпілому банківський рахунок власника одного із готельних комплексів та використав його кошти для сплати власних витрат за проживання. Адміністратор закладу впевнено впізнав відвідувача у базі раніше судимих осіб.

Ним виявився 33-річний місцевий мешканець, який має чималий кримінальний досвід. Чоловік неодноразово відбував покарання за майнові злочини.

Встановлено, що фігурант ошукав щонайменше пʼятьої військових з серпня 2022 року до червня 2023.

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває. Поліцейські перевіряють фігуранта на причетність до вчинення інших аналогічних злочинів.

Читайте також:

Сприяв ворогу в налагодженні залізничного сполучення окупованої території Запорізької області: повідомлено про підозру керівнику окупаційної «залізниці рф» в Енергодарі;

Постраждалі від торгівлі людьми мешканці Дніпропетровщини можуть отримати безкоштовну допомогу;

Побив знайомого палкою та камінням і втік: криворізькі поліцейські затримали 39-річного підозрюваного

2023-08-03 18:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин