Кримінал
Обійшовся штрафом: В Запоріжжі суд покарав експоліцейського, який брав хабарі за дозвіли на зброю

Обійшовся штрафом: В Запоріжжі суд покарав експоліцейського, який брав хабарі за дозвіли на зброю

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя визнав колишнього співробітника поліції винним у зловживанні впливом. Обвинувачений був начальником управління превентивної діяльності ГУНП в Запорізькій області.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 26 грудня.

За матеріалами справи, він одержав 30 тис. грн. хабара за вплив на невстановлених працівників відділу контролю за обігом зброї. А саме - за оформлення дозволів на травматичну зброю.

Гроші бралися із розрахунку по 6 тис. грн. із однієї особи.

У квітні 2020 року поліцейський начальник отримав неправомірну вигоду двома траншами. При цьому начебто ввів співрозмовника в оману і кошти обернув на свою користь.

Початково висунули звинувачення в одержанні хабара (ч.3 ст.368 ККУ) із перспективою тюремного покарання на строк 5-10 років.

Через 2,5 роки судового розгляду прокурор змінив обвинувачення на зловживання впливом — отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення іншими уповноваженими особами (ч.2 ст.369-2 ККУ).

У такій редакції експоліцейський визнав вину повністю, нічого не заперечував. Говорив, що розкаюється щиро.

26 грудня прокурор і обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості. Суд її затвердив і того ж дня виніс вирок, призничивши покарання — 25,5 тис. грн. штрафу.

Читайте також: СБУ ідентифікувала російських омонівців, які «полювали» на українських патріотів під час окупації Запорізької області;

Захищаючи Україну, загинув 39-річний сержант з Кам’янського;

2023-01-08 19:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин