Кримінал
Події
Війна в Україні
Обійняв посади на тимчасово захопленій території Запорізької області – підозрюється житель Криму

Обійняв посади на тимчасово захопленій території Запорізької області – підозрюється житель Криму

За даними слідства, колишній український військовий з проросійськими поглядами після окупації Мелітополя за пропозицією ворога  прибув у місто та добровільно погодився бути «отаманом» так званої «Мелітопольської козачої дружини». 

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

Зрадник, набравши до «воєнізованого формування» однодумців, разом із ними патрулював місто з метою виявлення серед місцевих мешканців учасників партизансько-підпільних рухів. Залучався до охорони незаконних блокпостів у Мелітопольському районі, брав участь у незаконних обшуках місцевих жителів та їх транспортних засобів. 

З липня 2022 року підозрюваний був призначений головою так званої «Смирновської військово-цивільної адміністрації». На цій «посаді» він виконує усі вказівки окупаційної адміністрації задля підвищення іміджу країни-агресора. 

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури зраднику повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Читайте також:

Розвозив наркотики по Дніпру вночі: патрульні затримали наркокур’єра на велосипеді;

Продавали неіснуючі будівельні матеріали від імені відомої державної компанії: на Запоріжжі перед судом постануть члени злочинного угруповання;

У Кривому Розі розшукують зниклу безвісті літню жінку

 

2023-10-04 19:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин