Кримінал
Події
Незаконно спиляли близько 5,5 кубометрів деревини: на Запоріжжі викрили «чорних лісорубів»

Незаконно спиляли близько 5,5 кубометрів деревини: на Запоріжжі викрили «чорних лісорубів»

Подія відбулась поблизу села Розумівка. Там троє правопорушників без дозвільних документів здійснювали порубку акацій. Зловмисникам може загрожувати від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

22 листопада під час відпрацювання Долинської об’єднаної територіальної громади працівники поліції виявили чоловіків, які в лісосмузі завантажували свіжо спиляну деревину до автомобілів «Mercedes» та ГАЗ.

Поліцейські перевірили документи громадян та з’ясували, що вони не мають дозволів на здійснення порубки. На місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка встановила, що троє порушників 40, 43 та 50 років за допомогою бензопил незаконно випиляли близько 5,5 кубометрів деревини. Вони планували перевезти її на автомобілях до місця зберігання.

У результаті слідчих дій правоохоронці вилучили два транспортні засоби з фрагментами дров та знаряддя спилу. Наразі встановлюється розмір збитків, заподіяних екосистемі територіальної громади. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати від трьох до п’яти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Читайте також:

У Дніпрі згорів гараж з автомобілем всередині;

В Україні анонсували масштабні зміни щодо мобілізації та звільнення з військової служби;

Викрали золоті прикраси та акумулятор: поліцейські Кам'янського затримали двох чоловіків

2023-11-24 12:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин