Кримінал
Не захотів віддавати квартиру державі: В Запоріжжі судять держреєстратора за махінації з квартирою за 630 тис. грн.

Не захотів віддавати квартиру державі: В Запоріжжі судять держреєстратора за махінації з квартирою за 630 тис. грн.

Прокуратура встановила, що після смерті власників двокімнатної квартири, яка розташована в Комунарському районі Запоріжжя, не виявлено спадкоємців, які б заявили про свої спадкові права на неї. За законом ця нерухомість повинна була поповнити житловий фонд територіальної громади міста. Проте держреєстратор за підробленою ухвалою суду незаконно зареєстрував право власності на квартиру за третьою особою. Наразі справа слухається в суді.

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

За фактом зловживання повноваженнями державним реєстратором, який надає публічні послуги, розпочато кримінальне провадження (ч. 3 ст. 365-2 КК України). Наразі досудове розслідування триває.

Комунарський районний суд відкрив провадження за позовом Пологівської окружної прокуратури в інтересах Запорізької міської ради про витребування із незаконного володіння квартири вартістю майже 630 тис. грн, яка мала перейти в комунальну власність.

До відома: відповідно до ст. 1277 Цивільного кодексу України за відсутності спадкоємців за заповітом і за законом право на набуття у власність нерухомого майна належить територіальній громаді за місцем його знаходження, на підставі рішення суду.

Читайте також: Оперуватиме поранених бійців ЗСУ: До Кам’янського приїхав лікар-хірург Кім Бі Райт з США;

2022-11-09 15:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин