Кримінал
Не мали документів, які б підтвердили законність вилову: В Запоріжжі рибпатруль оштрафував продавців риби

Не мали документів, які б підтвердили законність вилову: В Запоріжжі рибпатруль оштрафував продавців риби

З 11 по 14 листопада державні інспектори Запорізького рибоохоронного патруля в Запорізькому районі викрили 14 порушень в сфері рибальства та торгівлі водними біоресурсами. 12 листопада інспектори зафіксували 2 порушення порядку продажу риби в Запоріжжі. Так, на вул. Шкільна реалізатор продавала 20 кг товстолоба без документів, які підтверджують законність вилучення водних біоресурсів.

Про це повідомляє Запорізький рибоохоронний патруль.

Аналогічний випадок зафіксували по вул. Павлокічкаська, де реалізатор не зміг надати будь-яких документів на 10 кг карася сріблястого.

За фактами порушень порядку реалізації водних біоресурсів оформили 2 протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Рибу вилучили до рішення суду.

Крім цього, 11 та 12 листопада в результаті меліоративного тралення акваторії Каховського водосховища рибінспектори вилучили з водойми 9 сіток та 3 раколовки. Заборонені знаряддя лову виявлені поблизу с. Осетрівка, смт Кушугум, с. Червонодніпровка та Запоріжжя. В водойми у живому вигляді повернули 172 карася сріблястого, 163 плітки та 93 раки. Про це оформили 4 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

14 листопада спільно з працівниками водної поліції на р. Конка поблизу смт Малокатеринівка затримали двох громадян, які з дерев’яного човна здійснювали незаконний лов риби сіткою. Вони встингли виловити 30 кг риби: 7 сазанів та по 1 судака та щуку. Збиток, завданий рибному господарству, становить 32 997 грн.

За фактом грубого порушення правил рибальства на винних осіб оформлено 2 протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Човен, сітка та водні біоресурси вилучені до рішення суду.

Відповідно до Наказу Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Запорізькій області від 20.10.2022 р. № 108 з 1 листопада і до кінця зимового періоду забороняється будь-яке рибальство на зимувальних ямах. 

 

Читайте також: В Кривому Розі врятували 566 шахтарів, які були під землею під час масованої ракетної атаки;

2022-11-16 10:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин