Війна в Україні
Події
Названо райони Запорізької області, які підлягатимуть евакуації у випадку вибуху на ЗАЕС

Названо райони Запорізької області, які підлягатимуть евакуації у випадку вибуху на ЗАЕС

Після останніх заяв Головного управління розвідки й президента України щодо підготовки росіянами теракту на Запорізькій АЕС, відповідні служби підготували план евакуації населення. 

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко.

За словами Малашко, наразі причин для паніки немає, оскільки рівень радіації і ситуація на захопленій ЗАЕС контролюється представниками МАГАТЕ. Однак через повідомлення від ГУР влада і ДСНС опрацьовують механізми ліквідації можливих наслідків у випадку трагедії.

Голова ЗОВА наголосив, що найголовніше у випадку аварії слідувати правилам, які будуть транслюватися для оповіщення населення. Також потрібно мати вдома певний запас питної води та їжі.

Крім того, він повідомив про евакуацію населення у радіусі 50-кілометрової зони довкола ЗАЕС.

«Долинська, Біленківська громади, а також Хортицький і Дніпровський райони Запоріжжя підлягатимуть евакуації згідно до постанови Кабміну. Головне витримати 2 години в приміщенні. Вже є пункти евакуації, є необхідні домовленості із залізницею, а також з приватними перевізниками», — розповів Юрій Малашко.

Наразі очікується евакуація 138 тисяч осіб.

Читайте також:

Побили, застосували сльозогінний газ, відібрали гроші та речі: патрульні Дніпра виявили й затримали ймовірних зловмисників;

У Дніпрі планують перекрити проспект Івана Мазепи: подробиці;

Виправдовували дії окупантів у соцмережах: двоє мешканців Дніпропетровщини підозрюються у колабораціонізмі

2023-06-26 16:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин