Кримінал
Нарубив на 29 тис. грн.: В Запорізькій області судитимуть «чорного лісоруба»

Нарубив на 29 тис. грн.: В Запорізькій області судитимуть «чорного лісоруба»

Правоохоронці встановили, що правопорушник встиг вирубати в полезахисній лісосмузі Біленьківської територіальної громади понад 30 дерев. Сума завданих державі збитків становить майже 29 тис. грн.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

Слідчі відділу поліції №6 Запорізького райуправління під процесуальним керівництвом Запорізької окружної прокуратури закінчили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно 33-річного місцевого мешканця за фактом незаконної порубки деревини.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 15 грудня неодноразово судимий за майнові злочини чоловік за відсутності спеціального дозволу зрубив 21 клен та 10 акацій поблизу с. Біленьке (Запорізький район, Запорізька обл.). За висновком судової експертизи своїми діями правопорушник завдав збитків сільській раді Запорізького району майже на 29 тис. грн.

На місці події правоохоронці вилучили знаряддя злочину - бензопилу, транспортний засіб фігуранта та незаконно зрубану деревину.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Санкція інкримінованої статті передбачає штраф у розмірі 1700 – 25500 грн. або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: Може перебувати у Києві: Поліція Кам'янського розшукує 16-річного Дмитра Русанова;

17 прильотів за годину та перекриття руху: Вночі російські військові атакували Запоріжжя;

2023-02-10 15:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин