Війна в Україні
Події
Кримінал
Намагався уникнути мобілізації за 4000$: що загрожує затриманому ухилянту

Намагався уникнути мобілізації за 4000$: що загрожує затриманому ухилянту

За «вирішення питання» щодо виготовлення фіктивної довідки про непридатність до служби та зняття з військового обліку зловмисник надав службовцю 4 000 доларів США. Хабародавця затримали на гарячому.

Про це повідомили у прес службі ГУ НП у Запорізькій області.

На початку квітня 29-річному чоловіку вручили повістку, відповідно до якої він мав з’явитися у розпорядження до одного з районних терцентрів комплектування та соціальної підтримки. Після отримання виклику громадянин звернувся до свого знайомого, який є службовою особою, з проханням допомогти уникнути призову до військової служби через хабар. Про протизаконні наміри зловмисника службовець повідомив правоохоронцям.

12 травня фігуранта затримали на гарячому – під час передачі службовцю неправомірної вигоди у сумі 4 тисяч доларів США.

На підставі зібраних доказів чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Зловмиснику може загрожувати до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Читайте також:

На Дніпропетровщині викрито незаконний бізнес із виготовлення документів для «ухилянтів»;

За чотири місяці понад 4,4 млрд грн: переселенці, що знайшли прихисток на Дніпропетровщині, отримують допомогу на проживання;

Викрали 700 тис. гривень із картки військовослужбовця: поліцейські Дніпра встановили двох крадіїв

2023-05-16 19:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин