Події
Кримінал
Наловили риби на майже 260 тис. гривень: Поліцейські Запоріжжя затримали браконьєрів

Наловили риби на майже 260 тис. гривень: Поліцейські Запоріжжя затримали браконьєрів

16 березня близько 05:00 водні поліцейські разом із інспекторами рибоохоронного патруля викрили чотирьох браконьєрів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

Чоловіки 1976 та 1967 років народження, на гумовому човні здійснювали незаконний вилов риби забороненим знаряддям лову – лісковими сітками. У такий спосіб вони впіймали 43 карасі, 4 товстолобиків та 2 судаки.

 

Після цього неподалік виявили інших браконьєрів, які також у заборонений спосіб виловили 82 карасі, 10 товстолобиків та короба.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу №4 (Комунарський) Запорізького райуправління поліції. У порушників вилучили знаряддя лову - гумові човни та сітки, а також незаконно виловлені біоресурси.

Відносно порушників складені адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) та ч. 1 ст. 117 (Порушення правил користування малими, спортивними суднами та водними мотоциклами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактами вчинення злочинів передбачених ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України, слідчі відкрили кримінальні провадження. Досудове розслідування триває.

Поліція Запоріжжя закликає жителів регіону дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення фактів незаконного рибного промислу на водоймах - повідомляти до територіальних підрозділів поліції або на спецлінію 102.

 

Читайте також:

Збирав для ворога розвіддані розташування кораблів ЗСУ на Одещині: викрито жителя Запоріжжя;

Патрульні Дніпра виявили у подружжя закладки;

Завдали збитків державі на понад 190 тисяч гривень: у Кам'янському повідомили про підозру службовим особам

 

 

2024-03-16 18:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин