Події
Кримінал
Наловили на 350 тис. грн.: У Запоріжжі водні поліцейські вчергове викрили браконьєрів

Наловили на 350 тис. грн.: У Запоріжжі водні поліцейські вчергове викрили браконьєрів

Цього тижня працівники водної поліції разом із інспекторами рибоохоронного патруля в рамках підготовки до весняно-літньої (нерестової) заборони провели профілактичні заходи на внутрішніх водних об’єктах.

У результаті відпрацювань поліцейські зафіксували два факти грубого порушення природоохоронного законодавства.

Так, 15 березня о 17.30 під час патрулювання берегової зони поблизу села Придніпровське Запорізького району спільна рейдова група виявила 33-річного чоловіка, який здійснював браконьєрський вилов риби. Для видобутку водних біоресурсів він використовував сітку довжиною 50 метрів. У такий спосіб рибалка добув понад 30 рибин різних видів, чим завдав збитків екосистемі на суму майже 41 тисячу гривень.

Аналогічний факт правоохоронці зафіксували 17 березня. Під час патрулювання узбережжя річки Дніпро біля села Біленьке Запорізького району поліцейські викрили 39-річного мешканця сусідньої області, який за допомогою забороненого знаряддя лову типу «драч» методом багріння з берега виловив 138 карасів, 11 сазанів, 6 судаків, 12 пліток, 5 густир. Рибному господарству України завдано збитків на суму 307 тисяч гривень.

Працівники слідчо-оперативної групи відділу поліції № 6 Запорізького райуправління поліції задокументували протиправні дії чоловіка та вилучили незаконно виловлену рибу та знаряддя лову.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до 51000 гривень або обмеження волі на строк до трьох років.

Відносно обох рибалок складені адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За скоєне їм загрожує штраф від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів.

Читайте також:

У Дніпрі пʼяний військовий не впорався з керуванням та влетів у чужий гараж;

Вʼїхав у блокпост: смертельна ДТП у Криворізькому районі;

Напились та побились: у Дніпрі чоловік мало не вбив власного брата

2023-03-18 21:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин