Кримінал
Події
Нацполіція знешкодила діяльність угруповання, яке ошукало іноземців на 6 млн грн: деталі

Нацполіція знешкодила діяльність угруповання, яке ошукало іноземців на 6 млн грн: деталі

Мережа шахрайських кол-центрів знаходилася в Запоріжжі, проте сфера діяльності поширювалася на європейські країни. Ліквідувати групу вдалося завдяки міжнародному співробітництву правоохоронних органів двох країни: України та Латвії.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області. 

Правоохоронці встановили організаторів угруповання, потерпілих на території Європейського союзу, а також схему, за якою зловмисники видурювали гроші. Організували діяльність кол-центрів мешканці Запоріжжя. Для цього спеціально орендували кілька приміщень, обладнали необхідною технікою, підібрали персонал. 

Діяли фігуранти за наступною схемою: телефонували потенційним жертвам та представлялися співробітниками іноземних служб з фінансових ринків, пропонували повернути втрачені кошти на торгівельних криптобіржах, які належали псевдоброкерам. Для отримання коштів пропонували завантажити певний електронний гаманець та завести на нього визначену суму в криптовалюті як оплату за повернення всіх втрачених грошей. Після виводу крипти на інші рахунки вигадували причини затримання виплат, а в подальшому переставали виходити з «клієнтами» на зв'язок.

Наразі встановлено 19 потерпілих з різних країн Європи, яких ошукали на майже 6 млн грн.

11 березня оперативники затримали організатора та двох учасників угруповання в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також провели обшуки в офісах кол-центрів та за місцями проживання причетних осіб в Запоріжжі, Харківській та Дніпропетровській областях.

Поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, банківські картки, блокноти з алгоритмами дій та чорновими записами, боєприпаси. 

Наразі трьом затриманим та ще одному члену групи повідомили про підозру за ч. 3 та 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться подальші заходи для встановлення повного кола потерпілих та відшкодування завданих збитків.

Читайте також:

У Дніпрі чоловіка та жінку госпіталізували з підозрою на отруєння чадним газом;

У Нікополі загасили пожежу на АЗС, яка виникла внаслідок ворожого обстрілу;

На Дніпропетровщині за фактом смертельного ДТП за участі маршрутного автобуса поліція відкрила кримінальне провадження

2024-03-18 16:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин