Події
Кримінал
На Запоріжжі жінка через шахрая втратила 251 тис грн: деталі

На Запоріжжі жінка через шахрая втратила 251 тис грн: деталі

Жителька Запоріжжя 1998 року народження стала жертвою телефонного шахрая. Вона поговорила з невідомим чоловіком, який представився працівником кіберполіції. У ході розмови йому вдалося виманити у жертви пін-код від банківської картки та перевірочне слово. У підсумку, з рахунку дівчини зникла 251 тисяча гривень.

Про це повідомляє ГУНП у Запорізькій області.

Правоохоронці вкотре попереджають: зловмисники телефоном можуть представитися ким-завгодно. Яка б «маска» не була, у всіх одна мета – схилити людину до виконання певних дій, які можуть допомогти з легкістю вкрасти кошти.

«Тому, поліцейські вкотре закликають громадян бути пильними під час спілкування з незнайомими особами по телефону. Якщо мова заходить про персональні дані банківських карток та рахунків, прохання надати конфіденційну інформацію або здійснення якихось маніпуляцій – вмикайте «захисну реакцію»! Вона повинна бути однозначною – негайно перервіть розмову, бо з вами спілкується шахрай! Всю інформацію щодо стану вашої картки і грошових рахунків перевіряйте особисто у банківських установах або зателефонувавши на гарячу лінію банку», - резюмували поліціянти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

До 3-х років позбавлення волі: у Новомосковському районі 43-річний чоловік вирощував коноплю;

У Дніпропетровській області рибаки-браконьєри завдали шкоди державі більш ніж на 930 тис. грн.;

Суд арештував частку статутного капиталу фармацевтичного підприємства вартістю майже 1 млрд. грн. з Дніпра;

 

2022-08-10 17:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин