Події
Кримінал
На Запоріжжі затримали водія, який віз 300 кг риби без документів

На Запоріжжі затримали водія, який віз 300 кг риби без документів

Сьогодні, 16 грудня, на блокпосту у м. Вільнянськ державні інспектори Запорізького рибоохоронного патруля спільно з працівниками управління патрульної поліції м. Запоріжжя виявили в автомобілі 300 кг товстолоба. Документів, які підтверджують законність походження водних біоресурсів водій надати не зміг, тому за порушення порядку придбання чи збуту обʼєктів тваринного світу на винну особу оформлено протокол за ст. 88-1 КУпАП. Водні біоресурси вилучені до рішення суду.

Довідка:

Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Відповідно до ст. 27 Закону України «Про тваринний світ»: громадянам дозволяється безоплатне любительське і спортивне рибальство у межах добової норми у 3 кг лише для особистого споживання (без права реалізації).

В інших випадках любительське і спортивне рибальство здійснюються на праві спеціального використання об'єктів тваринного світу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України відповідно до цього та інших законів.

Читайте також:

Вибухи у Дніпрі, Кривому Розі та на Нікопольщині: ситуація у Дніпропетровській області станом на ранок 16 грудня;

УВАГА: по всій країні вводяться аварійні відключення світла;

Масована ракетна атака по Запоріжжю: більше 10 ударів станом на ранок 16 грудня.

2022-12-16 21:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин