Кримінал
Події
Війна в Україні
На Запоріжжі викрили колаборанта, який обійняв керівну посаду при окупаційній владі

На Запоріжжі викрили колаборанта, який обійняв керівну посаду при окупаційній владі

55-річний чоловік підтримав агресію рф проти України та добровільно погодився на керівну посаду при окупаційній адміністрації держави-агресора. Зрадник очолив один із відділів «департамента соціально-политических коммуникаций информационной политики».

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Правоохоронці встановили, що до обов’язків фігуранта входить виконання вказівок керівництва військово-цивільної адміністрації на окупованій території, здійснення контролю за діяльністю релігійних організацій та координація взаємодії між ними, виховання культури міжнаціонального та міжрелігійного спілкування, заснованої на повазі честі та національної гідності громадян, духовних та моральних цінностей народів російської федерації тощо.

Фігуранту заочно повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За вчинене йому загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також:

Вступили на «службу» до окупаційного органу «правопорядку» смт Приазовське: на Запоріжжі у держзраді підозрюються ще п’ять поліцейських;

В Україні відкрили доступ до реєстру корупціонерів;

Новий законопроєкт: дорослим студентам, асистентам та аспірантам скасують відстрочку від мобілізації

2023-09-05 21:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин