Події
Кримінал
На Запоріжжі викрили чоловіка, який вчиняв шахрайства за схемою «ваш родич у біді»: подробиці

На Запоріжжі викрили чоловіка, який вчиняв шахрайства за схемою «ваш родич у біді»: подробиці

Мешканець Матвіївської громади телефонував українцям та називався родичами, яким терміново потрібна грошова допомога на лікування. Маніпулюючи емоціями людей, він виманював у них заощадження на рахунки власних банківських карток. Наразі правоохоронці встановили причетність зловмисника до трьох злочинів. Йому загрожує до п’яти років ув’язнення. 

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Жителі Харківської, Полтавської та Кіровоградської областей стали жертвами афериста, який телефонував й називався родичами, які потрапили у біду, і просили грошей. За такою схемою зловмисник «заробив» щонайменше сім тисяч гривень.

Запорізькі поліцейські встановили, що до шахрайств причетний 44-річний житель Дружелюбівки. Чоловік менше ніж рік тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення тяжких злочинів.

25 вересня правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем мешкання фігуранта. У результаті слідчих дій виявлено та вилучено п’ять банківських карток, шість мобільних телефонів та 14 сім-карток різних мобільних операторів.

Наразі зловмисника перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території області та інших регіонів України. Чоловіку вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Читайте також:

На Дніпропетровщині злочинці вкрали пальне, призначене для потреб оборони;

Продавав медичні рецепти на придбання метадону: поліцейські Кривого Рогу припинили злочинну діяльність лікаря-нарколога;

У Дніпрі викрито чергову схему незаконного переправлення ухилянтів за кордон

2023-09-29 12:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин