Події
Кримінал
На Запоріжжі учасники злочинної групи привласнили майже мільйон гривень: деталі

На Запоріжжі учасники злочинної групи привласнили майже мільйон гривень: деталі

Поліція викрила громадян, які забрали собі майже мільйон гривень на розробці проектів для будівництва лабораторій. Кошти виділялися у межах президентської програми на розвиток медицини у сільській місцевості. Колишній керівник одного з департаментів ОДА вирішив їх привласнити. До схеми він долучив свого заступника та підконтрольне товариство.

Про це повідомили у ГУНП в Запорізькій області.

«За результатами конкурсу саме воно здобуло перемогу, відтак із її керівником уклали договори розробки та виготовлення проєктно-кошторисної документації будівництва 5 амбулаторій. За виконання робіт на рахунки підрядної організації надійшло майже 2,4 млн грн. Проте оперативники та слідчі встановили, що до офіційних документів були внесені неправдиві дані про обсяги та вартості виконаних за договорами робіт. Сума отриманих надлишкових коштів, які розподіли між усіма учасниками схеми, становила майже мільйон гривень», - говорять у поліції.

На підставі отриманих доказів експосадовцям облдержадміністрації та керівникові підрядної організації повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Довідка за $2 тис.: ДБР затримало в Дніпрі правоохоронця з Краматорська за хабар з призовника;

В Дніпрі нацгвардійці виявили в автомобілі набої, автомати та гранати;

В Кривому Розі у волонтера намагалися вкрасти машину: подробиці;

 

2022-08-03 19:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин