Кримінал
Події
Війна в Україні
На Запоріжжі поліцейські повідомили про підозру «рупору» російської пропаганди

На Запоріжжі поліцейські повідомили про підозру «рупору» російської пропаганди

Поплічником ворога став завзятий учасник проросійських рухів у Запоріжжі - 46-річний житель Мелітополя. Чоловік підтримав агресію рф проти України та добровільно погодився очолити один з відділів «департамента социально-политических коммуникаций информационной политики».

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

З моменту окупації Мелітополя зрадник обійняв посаду «начальника отдела по работе с религиозными организациями Департамента социально-политических коммуникаций информационной политики».

Правоохоронці встановили, що до обов’язків фігуранта входили організаційно-розпорядчі функції: виконання вказівок незаконної військової адміністрації, контроль та координація діяльності релігійних організацій та виховання культури, заснованої на повазі духовних і моральних цінностей народів російської федерації. 

Під час заходів чоловік закликав громадськість до проведення референдуму на тимчасово окупованих територіях України з метою «звільнення від київського режиму», мотивуючи це «історичною справедливістю».

Правоохоронці заочно повідомили зраднику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до десяти років.

Читайте також:

Понад 200 викликів щодо домашнього насильства протягом тижня опрацювали на Дніпропетровщині;

У Дніпрі вночі рятувальники ліквідували займання складського приміщення;

В Україні готують важливі зміни щодо мобілізації: перелік нововведень

2023-12-05 15:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин