Кримінал
Події
На Запоріжжі нетверезий водій пропонував хабар поліцейським

На Запоріжжі нетверезий водій пропонував хабар поліцейським

Щоб уникнути відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані, водій запропонував 3400 гривень співробітникам поліції, які його зупинили. Останні від пропозиції відмовилися та зафіксували спробу надання неправомірної вигоди. Тепер керманич понесе відповідальність і за п’яне водіння, і за пропозицію хабаря.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Подія сталася у вівторок, 2 квітня, близько 21:30. Тоді правоохоронці зупинили автомобіль під керуванням  46-річного жителя обласного центру. Під час руху транспортний засіб підозріло маневрував, чим і привернув увагу правоохоронців.

Під час спілкування у водія виявили характерні ознаки алкогольного сп’яніння. Пройти медогляд він відмовився, а щоб уникнути адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, запропонував поліцейським хабар у розмірі 3400 гривень.

Відносно порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. За скоєне фігуранту загрожує до чотирьох років позбавлення волі. 

Читайте також:

На Дніпропетровщині 5 населених пунктів отримають нові назви;

Обікрав пенсіонера: поліцейські Кам’янського скерували до суду обвинувальний акт відносно 31-річного підозрюваного;

В Україні обмежено придатні мають повторно пройти ВЛК

2024-04-04 19:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин