Війна в Україні
Події
Кримінал
На Запоріжжі повідомили про підозру в колабораціонізмі ще одному освітянину

На Запоріжжі повідомили про підозру в колабораціонізмі ще одному освітянину

Мешканець села Нововасилівка підтримав окупацію регіону та завдяки цьому піднявся по кар’єрним сходинкам. Він очолив заклад освіти, де впровадив навчальний процес за стандартами країни-агресора. За вчинене йому може загрожувати до 3 років ув’язнення. 

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

56-річний громадянин, до початку повномасштабного вторгнення, був вчителем трудового навчання. Після окупації Бердянська та району зрадник  добровільно погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації та з червня 2022 року обійняв посаду директора у так званому «Государственное бюджетное общеобразовательное учреждение «Средняя общеобразовательная школа №21 г. Бердянск» Запорожской области». 

Щойно призначений на посаду псевдодиректор впровадив у школі освітні стандарти країни-агресора, спрямовані на формування у здобувачів освіти знань та світоглядної позиції щодо возвеличення російської федерації, її історичної ролі та відповідно - заперечення культурних цінностей українського народу, його історико-культурних надбань і традицій, української мови.

Крім того, зловмисник організував завезення та наповнення шкільної бібліотеки російськими підручниками, забезпечив розміщення у приміщені закладу символіки окупантів.

Протиправні дії фігуранта слідчі поліції кваліфікували за ч. 3 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі зраднику заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України.

Читайте також:

35 тонн фальсифікату: БЕБ викрило підпільне виробництво пального у Кривому Розі;

На Нікопольщині запроваджено світломаскування в режимі повного затемнення;

Поліція Кривого Рогу затримала підозрюваного у розбійному нападі на касира банку

2023-12-19 20:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин