Кримінал
На ринках Олександрівського району в Запоріжжі поліцейські вилучили понад 2 тис. пачок контрафактних цигарок

На ринках Олександрівського району в Запоріжжі поліцейські вилучили понад 2 тис. пачок контрафактних цигарок

Точки збуту діяли на території ринків Олександрівського району без ліцензії на здійснення цього виду господарської діяльності. Поліцейські вилучили майже 2 тис. пачок цигарок без марок акцизного збору загалом быльш ныж на 100 тис. грн. На реалізаторів склали адміністративні матеріали.

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

Так, 31 січня в ході проведення профілактичного рейду дільничні офіцери поліції відділу поліції №2 Запорізького райуправління виявили на території обслуговування діючий заклад з продажу контрафактних тютюнових виробів.

Правоохоронці встановили, що 57-річна запоріжанка на вулиці пропонувала відвідувачам ринку придбати контрафактні цигарки, потім запрошувала їх до кіоска, де і продавала підакцизну продукцію без дозвільних документів. Під час огляду в приміщенні виявили 920 пачок тютюнових виробів без відповідного акцизного маркування.

Ще один факт незаконного обігу контрафактних цигарок правоохоронці зафіксували і 1 лютого. 45-річна місцева мешканка за аналогічною схемою реалізовувала тютюнову продукцію. У приміщенні точки збуту вилучено понад 1 тис. пачок цигарок без відповідного акцизного маркування. Ліцензії на здійснення цього виду господарської діяльності жінка не мала.

Загалом поліцейські вилучили контрафактної продукції на загальну суму понад 100 тис. грн.

Відносно правопорушників складені протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 1 та ч. 3 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За торгівлю тютюновим контрафактом реалізаторам загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

Читайте також: Нова гуманітарна допомога для переселенців у Дніпрі: деталі;

2023-02-02 13:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин