Кримінал
На Каховському водосховищі Запорізький рибпатруль затримав браконьєра, який сіткою з човна виловив 40 кг карася

На Каховському водосховищі Запорізький рибпатруль затримав браконьєра, який сіткою з човна виловив 40 кг карася

У неділю, 26 лютого, державні інспектори Запорізького рибоохоронного патруля спільно з працівниками водної поліції зафіксували на акваторії Каховського водосховища, поблизу с. Лисогірка Запорізького району факт незаконного вилову риби.

Про це повідомляє Запорізький рибоохоронний патруль.

Близько 13:00 спільна рейдова група виявила правопорушника, який незаконно ловив рибу лісковою сіткою з дюралевого човна. В човні у чоловіка виявили сітку та 62 екземпляри карася сріблястого загальною вагою 40 кг. Збиток, завданий рибному господарству внаслідок незаконного вилову, становить 98 022 грн.

За фактом грубого порушення правил рибальства на винну особу оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Сітка, човен та незаконно добуті водні біоресурси вилучені до рішення суду.

Залежно від розмірів завданих збитків за грубе порушення правил рибальства передбачена не тільки адміністративна, але і кримінальна відповідальність. Відповідно до ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, карається штрафом від 17 тис. грн. до 51 тис. грн. або обмеженням волі на строк до 3 років.

 

Читайте також: На Дніпропетровщині через електропічку ледь не загинула жінка;

Затримали власними силами: у Дніпрі чоловік намагався пограбувати будинок;

2023-02-27 14:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин