Війна в Україні
На блокпості у Василівці в черзі на виїзд чекають більше 4 тис. людей: Ситуація в Запорізькій області на 29 липня

На блокпості у Василівці в черзі на виїзд чекають більше 4 тис. людей: Ситуація в Запорізькій області на 29 липня

Мешканці з тимчасово непідконтрольної Україні території Запорізької області чекають в черзі на блокпості в Василівці. Мер Мелітополя Іван Федоров відповів на важливі для містян питання. Ситуація на Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін.

Про це повідомляють міський голова Мелітополя Іван Федоров та Запорізька ОВА.

Що стосується Мелітополя – цитати з розповіді Івана Федорова:

  • Місяць тому у Мелітополі зникла 13-річна дівчинка. На днях її тіло знайшли в парку. Деталі уточнюються. 
  • Як тільки окупанти почали відновлювати злітно-посадкову смугу аеродрому, знищену ЗСУ, наші військові знову нанесли удар. Окупанти використовують Мелітополь як «логістичний хаб» для доставки зброї і техніки. 
  • У Мелітополі залишається менше половини населення - 50-60 тисяч людей. На блок-пості у Василівці в черзі на виїзд більше 4 тисяч людей.

«Всі керівники шкіл відмовились співпрацювати з окупантами. Окупанти заявили про створення псевдоуніверситету: силою об’єднали в один 4 університети і хизуються тим, що там буде навчатись 2 тисячі студентів. У мирний час в цих університетах навчалось більше 14 тисяч людей.

Рашисти хочуть зняти картинку для пропагандистських ЗМІ. Це точно не про демократію та вільне волевиявлення», - розповів він «24 каналу».

Також вчора ввечері Іван Федоров провів прямий етер, де відповів на багато запитать. Його можно подивитися в запису, є зміст усього етеру з тайм-кодами тут і тут.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби російські війська обстрілювали позиції українських захисників з танків, реактивної та ствольної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області, за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районах Кам'янського, Оріхова та Гуляйполя. Надійшло 23 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів.

Протягом минулої доби вдалося евакуювати 863 людини, з них  225 – діти.

Читайте також: Збив 6 літаків та ракету: «Запорізький месник» отримав звання Героя України;

2022-07-29 11:09:00
true
Відео Дня








Архів Новин