Війна в Україні
Кримінал
Мріяла про акторську кар’єру: СБУ скерувало до суду обвинувальні акти щодо зрадників у Запорізькій області

Мріяла про акторську кар’єру: СБУ скерувало до суду обвинувальні акти щодо зрадників у Запорізькій області

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровані обвинувальні акти стосовно депутата Запорізької облради та мешканки Василівки (Запорізька обл.) за фактами колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

Слідством встановлено, що у травні 2022 року чоловік добровільно надав згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ та погодився на пропозицію зайняти псевдопосаду «голови військово-цивільної  адміністрації м. Дніпрорудне». 

Крім того, у квітні того ж року жінка погодилась на співпрацю із загарбниками та прийняла їх пропозицію обійняти псевдопосаду «голови адміністрації м. Василівка».

«Про свої призначення підозрювані повідомили місцевим мешканцям та підприємцям у відеозверненнях  через мережу Інтернет, у яких закликали «толерантно» ставитись та сприяти діяльності окупаційної влади. Наразі на підтримку незаконної влади військової окупаційної адміністрації вони активно виконують покладені на них функції», - пише прокуратура області.

Про «в.о. голови адміністрації міста Василівка» докладніше розповіла Запорізька ОВА:

«До свого «високого призначення» новоспечена очільниця міста мріяла про акторську кар’єру. Одного разу навіть була запрошена на участь у масовці в одному з українських серіалів, але успіху не мала.

Зрозумівши, що «зіркове» майбутнє їй не світить вона зосередилась на підприємництві та відкрила станцію технічного огляду. Справи йшли кепсько, аж доки у місто не прийшли «Zпасители». Зрозумівши, що настав її «зірковий час», вона запропонувала окупантам свої послуги та, отримавши згоду, почала їм прислуговувати.

На СТО вона налагодила ремонт та фарбування військової техніки рф, забезпечувала постачання запасних частин до техніки. Щоб окупанти оцінили її старання дала вказівку працівниками наносити на пофарбовану військову техніку символ війська-агресора – літеру «Z».

Також вона забезпечила постачання будівельної техніки, із задіянням якої окупанти створили фортифікаційні споруди для протидії ЗСУ», - пише Запорізька ОВА.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Управління СБУ в Запорізькій області.

Читайте також: «Одна людина загинула, двоє поранені»: війська РФ знову ударили по Криворізькому району;

2022-07-28 14:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин