Війна в Україні
Мешканців зруйнованого 2 березня російської ракетою будинку в Запоріжжі розселять в місті або по області

Мешканців зруйнованого 2 березня російської ракетою будинку в Запоріжжі розселять в місті або по області

Вчора, 7 березня, заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба відвідав Запоріжжя та поспілкувався з мешканцями зруйнованого будинку по вул. Незалежної України, 67. За його словами, людям, квартири яких уціліли, але пошкоджені, отримають по 15 тис. грн. на ремонт та вирішення інших побутових проблем. Він додав, що двоє людей поки вважаються зниклими безвісти.

Про це він розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Поспілкувавшись із людьми на місці, ми вирішили декілька оперативних проблем, нагальних, із якими вони звернулися. По-перше, хочу сказати, що всі люди будуть розселені або в Запорізькій області, або в місті Запоріжжя. І також міська влада прийняла рішення, що всі люди, які залишились без житла, будуть отримувати виплати 10 тис. Грн. щомісяця до тих пір, поки в них житло не буде відновлено», - сказав Кулеба.

Нагадаємо, що російська армія завдала ракетного удару по Запоріжжю у ніч проти 2 березня. Внаслідок влучання ракети відбулося часткове руйнування п'ятиповерхового житлового будинку на вул. Незалежної України, 67. Було зруйновано 25 із 80 квартир, ще 10 - непридатні для проживання. Загинуло 13 людей, в тому числі 8-місячна дівчинка.

Секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв нагадав, що постраждалі від обстрілу запоріжці можуть звернутися за наступними виплатами:

  • матеріальна допомога громадянам пільгових категорій, які є власниками пошкодженого житла, 15 тис. грн.;
  • матеріальна допомога на поховання загиблих внаслідок ракетних атак 15 тис. грн.;
  • фінансова підтримка запоріжців, житло яких непридатне до проживання, 10 тис. грн. щомісяця;
  • матеріальна допомога на поховання загиблих з депутатського фонду Куртєва - до 50 тис. грн.

Для цього необхідно звернутися до Департаменту соцзахисту населення за адресою пр. Маяковського, 3. Також, за необхідності, у департаменті можна отримати допомогу у розселенні.

Крім того, мешканці непридатних для проживання квартир можуть звернутись до управління соціального захисту населення по Вознесенівському району за адресою вул. Вячеслава Зайцева (колишня Лермонтова), 14 для оформлення статусу ВПО та отримання відповідних виплат від держави.

Читайте також: В Дніпрі в залі гральних автоматів троє чоловіків пограбували військового;

Прикордонники затримали мешканців Дніпропетровщини, які планували переплисти річку, щоб втекти до Румунії;

Захищаючи Україну, загинув Юрій Чебанний з Нікополя;

2023-03-08 11:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин