Війна в Україні
Мешканці просили прибрати: З Музею техніки Богуслаєва в Запоріжжі вивозять експонати-воєнні машини

Мешканці просили прибрати: З Музею техніки Богуслаєва в Запоріжжі вивозять експонати-воєнні машини

У Запоріжжі з приватного Музею техніки Богуслаєва, що розташований в парку ім. Клімова, вивозять виставкові експонати, щоб уберегти мешканців навколишніх будинків від ракетних ударів армії РФ. Загалом приберуть 9 одиниць техніки.

Про це повідомляє пресслужба «Мотор Січ» та «Укрінформ».

«Не дивлячись на те, що музей є приватною власністю та немає жодного відношення до АТ «МОТОР СІЧ», керівництво підприємства провело перемовини з військовими щодо вивезення техніки, яка перебувала тут на умовах безоплатної оренди.

Поруч із музеєм розташовані виробничі потужності підприємства, Палац культури ім. Шевченка та житлові будинки. Їхні мешканці (серед яких – багато працівників АТ «МОТОР СІЧ») звернулися до керівництва заводу з проханням посприяти вивезення воєнних машин, аби зайвий раз не наражатись на небезпеку ракетних ударів», - пише пресслужба підприємства.

Відкриття Музею техніки Богуслаєва відбулося 20 жовтня 2012 року. На сайті Музею зазначено, що тут просто неба розміщено велику кількість зразків військової техніки: дивізіонні гармати ЗИС-3 і Д-44, протитанкові гармати МТ-12 і 45-мм зразка 1942 р., БМ-13 «Катюша», БМ-21 «Град», гаубиці «Гвоздика» 2С1 і «Акація» 2С3, зенітний комплекс «Шилка» тощо.

Нагадаємо, що в ході розслідування кримінального провадження накладено арешт на майно президента АТ «Мотор Січ» та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Загальна сума арештованих корпоративних прав та активів - нерухомості, транспортних засобів та коштів підозрюваних - становить майже 1 млрд. грн.

22 жовтня 2022 року працівники СБУ затримали президента «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора - відповідно до ст. 111-1 (Колабораційна діяльність), ст. 111-2 (Пособництво державі агресору) Кримінального кодексу.

Читайте також: В ДТП у Франції загинула спортсменка з Кам'янського;

2023-02-21 12:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин