Кримінал
Ловили на зимувальних ямах та забороненим «драчом»: В Запоріжжі рибпатруль викрив правопорушників, які нашкодили на 24 тис. грн.

Ловили на зимувальних ямах та забороненим «драчом»: В Запоріжжі рибпатруль викрив правопорушників, які нашкодили на 24 тис. грн.

Незважаючи на складні умови для риби, в акваторії Каховського водосховища масово фіксують грубі порушення правил рибальства. Через низький рівень води велика кількість риби скупчується на локальних ділянках, де її намагаються незаконно виловити браконьєри.

Про це повідомляє Запорізький рибоохоронний патруль.

Так, 1 лютого державні інспектори Запорізького рибоохоронного патруля спільно з працівниками водної поліції викрили 12 грубих порушень правил рибальства за ч. 4 ст. 85 КУпАП та вилучили 14 заборонених знарядь лову. Правопорушники нашкодили рибному господарству на 23,715 тис. грн. 41 кг виловленої риби рибпатруль повернув до природнього середовища існування у живому вигляді.

За результатом рибоохоронних заходів на зимувальних ямах виявили та притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 85 КУпАП 9 порушників рибоохоронного законодавства, які ловили рибу у забороненому місці.

Для прикладу, поблизу с. Біленьке Запорізького району спільна рейдова група викрила громадянина, який незаконно ловив рибу методом багріння за допомогою забороненого знаряддя лову «драч». У такий спосіб він встиг добути 9 карасів сріблястих загальною вагою 1 кг. Збиток становить 14,229 тис. грн.

На винну особу оформили протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя вчинення правопорушення та незаконно добуту рибу вилучили до рішення суду.

Нагадаємо, що на внутрішніх водоймах Запорізької області триває заборона лову водних біоресурсів на зимувальних ямах.
За порушення правил рибальства на громадян чекає адміністративна відповідальність відповідно до ч. 3 ст. 85 КУпАП, яка передбачає попередження або накладення штрафу від 34 до 170 грн. За грубе порушення правил рибальства відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП — накладення штрафу від 340 до 680 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів.
Також залежно від ступеня завданих збитків передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 (незаконне заняття рибним промислом) ККУ. Санкція статті передбачає штраф від 1 700 до 6 800 грн. або обмеження волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

 

Читайте також: У Марганці затримали чоловіка, який поширював комуністичну символіку;

2023-02-03 11:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин