Кримінал
Кокаїн, амфетамін та канабіс: В Запоріжжі поліцейські затримали двох містян з наркотиками

Кокаїн, амфетамін та канабіс: В Запоріжжі поліцейські затримали двох містян з наркотиками

Поліцейські вилучили у чоловіка та жінки 500 г канабісу та пакунок з різного виду наркотиками. Фігуранти зберігали наркотичні речовини для власного вжитку. За порушення чинного законодавства їм загрожує до 5 років обмеження волі. Нині правопорушників перевіряють на причетність до збуту наркотиків.

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

Працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області ДБН Національної поліції України отримали інформацію щодо особи, яка зберігає наркотичні речовини на території свого домоволодіння в Комунарському районі Запоріжжя.

1 лютого працівники слідчого відділу Запорізького райуправління поліції під оперативним супроводом працівників УБН в Запорізькій області ДБН НПУ та під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури провели санкціонований обшук житла 44-річного фігуранта.

В результаті заходів правоохоронці виявили та вилучили 500 г сухої речовини рослинного походження сіро-зеленого кольору зі специфічним запахом (попередньо - наркотичний засіб «канабіс», «шишки» елітних сортів) та саморобний пристрій для паління. Вартість наркозілля за ціною «чорного ринку» становить понад 80 тис. грн.

За словами фігуранта, нарковмістні рослини він вирощував, сушив та зберігав для власного вживання.

Цього ж дня працівники УБН з метою перевірки оперативної інформації зупинили жінку на одній із вулиць Комунарського району. При собі вона мала поштовий пакунок, в якому зберігала зіп-пакети з речовинами, за виглядом схожими на наркотичні.

Для документування факту правопорушення та вилучення речових доказів на місце події було викликано слідчо-оперативну групу відділу № 4 Запорізького райуправління поліції ГУНП в Запорізькій області.

У 31-річної жінки вилучено: зіп-пакет з порошкоподібною речовиною білого кольору вагою 0,5 г (попередньо - наркотичний засіб «кокаїн»), зіп-пакет з кристалічною речовиною коричневого кольору вагою 0,25 г (попередньо - наркотичний засіб амфетамін), вейп із наркотичною рідиною з екстракту канабісу, пігулку наркотичного лікарського засобу «морфін» та дві пігулки психотропів. 

Фігурантка пояснила, що вилучені в неї речовини вона отримала на одному із поштових відділень міста, а замовила через Телеграм-канал для власного вживання без мети збуту.

Все вилучене у фігурантів направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

За фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування. Процесуальне керівництво здійснюється Дніпровською та Шевченківською окружними прокуратурами.

Читайте також: У Марганці затримали чоловіка, який поширював комуністичну символіку;

2023-02-03 15:40:00
true
Відео Дня








Архів Новин