Кримінал
Події
Хотів отримати 5700 грн, а втратив 35 тисяч: поліцейські Запоріжжя попереджають про шахрайства з грошовими виплатами

Хотів отримати 5700 грн, а втратив 35 тисяч: поліцейські Запоріжжя попереджають про шахрайства з грошовими виплатами

Попри постійні застереження правоохоронців, люди продовжують потрапляти на «гачок» аферистів, бажаючи отримати фінансову допомогу. Поліцейські закликають не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті та не вводити конфіденційні дані на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

27 лютого до правоохоронців Запоріжжя звернувся 69-річний містянин та повідомив, що в одному з месенджерів йому надійшла пропозиція отримати грошову допомогу у розмірі 5700 гривень від міжнародної благодійної організації. За вказаним у повідомленні посиланням чоловік перейшов до мобільного банкінгу та ввів персональні дані та реквізити власної банківської картки. Згодом виявив, що з його рахунку були списані майже 35000 гривень.

Проте інколи громадяни вчасно запідозрюють небезпеку та переривають спілкування із незнайомцями. Таким чином їм вдається зберегти власні кошти. Один із випадків стався у Заводському районі. До поліції надійшло звернення від 39-річної жінки, яка розповіла, що до неї зателефонував псевдопрацівник організації з надання грошової допомоги. Під час бесіди запоріжанка частково надала свої персональні дані. Втім, в процесі діалогу зрозуміла, що спілкується з шахраєм, тож негайно кинула слухавку. До правоохоронців звернулася, щоб проінформувати про це. Матеріального збитку громадянці завдано не було.

Читайте також:

На Вінниччині судитимуть мешканця Дніпропетровщини за розповсюдження наркотиків;

У Павлограді розшукують 64-річного Віктора Антоненка;

Криворізький поліцейський врятував поранену сову

2024-02-29 17:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин