Війна в Україні
Кримінал
Інформував російських військових про учасників АТО і патріотів: Прокуратура підозрює у держзраді селищного голову з Запорізької області

Інформував російських військових про учасників АТО і патріотів: Прокуратура підозрює у держзраді селищного голову з Запорізької області

За версією слідства, Мирненський селищний голова Юрій Радьков не пізніше 1 квітня обійняв посаду «глави Мирненской поселковой администрации Мелитопольского района», на якій перебуває по теперішній час. Запорізька обласна прокуратура підозрює Радькова у державній зраді в умовах воєнного стану і колабораціонізмі.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на Офіс Генпрокурора.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Радьков (1963 р. н.) у квітні отримав від представників РФ завдання щодо пошуку, збору та передачі відомостей про осіб з числа АТО, ООС, військовослужбовців ЗСУ, а також проукраїнськи налаштованих осіб, що проживають на території Мирного та населених пунктів, що входять до складу громади. Радьков виконував це завдання та через «Телеграм» передавав дані громадянину РФ з ім’ям Єгор Батрудов з позивним «Ворчун», який є військовослужбовцем федеральної служби військ національної гвардії РФ.

Також Радьков, використовуючи психологічний примус, залякуючи фізичною розправою від представників окупаційної влади РФ, змушував осіб з числа АТО, ООС, військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань здавати зброю та писати пояснення про добровільну відмову від здійснення збройного опору військам держави-агресора. 

Читайте також: Жертва виявилася зловмисником: подробиці невдалого пограбування у Дніпрі;

2022-08-16 14:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин